Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συνδικαλιστής εισέπραξε αναδρομικά «άδειες» 14.000€




Το επίθετό του παραπέμπει σε… νηστίσιμο (είναι των ημερών) θαλασσινό. Το όνομά του παραπέμπει στον γνωστό βουκόλο θείο του καραγκιόζη.


Πρόκειται για έναν μεγαλοσυνδικαλιστή της ΕΘΕΛ, μέλος του ΔΣ, που μόλις συνταξιοδοτήθηκε λόγω γήρατος και παρότι εδώ και πολλά χρόνια έχει πλήρη εργασιακή απαλλαγή (κοινώς δεν δουλεύει αλλά …συνδικαλίζεται με την τωρινή κυβερνητική παράταξη), εισέπραξε αναδρομικά τις αποζημιώσεις αδειών πέντε!!! ετών. Ανήκουστο ; Κι όμως… Εθελικό.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΗ


 Όταν το 1937 ο Γερμανός πάστορας Martin Niemoller (Μάρτιν Νίμελερ), έγραφε
ένα ποίημα, όπου περιέγραφε τις συνέπειες τής «απάθειας» του για τα όσα
διαδραματίζονταν στην Ναζιστική Γερμανία, αμφιβάλω εάν καταλάβαινε ότι στην
ουσία περιέγραφε «Το σύνδρομο του Θεατή» και τη διαχρονικά γενικευμένη
απόδοσή του σε όλες τις μορφές του κοινωνικού και πολιτικού βίου.
Περιέγραφε βιωματικά ο Martin Niemoller:
"Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές κι εγώ δεν
μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν
συνδικαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γι' αυτό δεν
μίλησα.
Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε δεν είχε μείνει πια κανείς, να μιλήσει για
κανέναν."

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Τι κρύβεται πισω απο την δήλωση του Θ. Πάγκαλου οτι απειλειται η ζωη του?
Γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε μια τόσο γελοία δήλωσει που φυσικά έκανε πάταγο λόγω τη γελοιότητάς της?
Μήπως ο Θ. Πάγκαλος έκανε τον ντόρο για να τραβήξει την προσοχη όλων απο κάτι άλλο?
Διαβάστε στο άρθρο της Κυριακάτικης Καθημερινής αυτο που ήθελε να καλύψει!!!

Κυβερνητική αμηχανία λόγω των Wikileaks


Με το επιχείρημα ότι «πρόκειται για διαρροές σχολίων και όχι υπεύθυνες αιτιάσεις και συγκεκριμένα ζητήματα» η κυβέρνηση απέφυγε χθες να λαβει οιαδήποτε θέση έναντι των αποκαλύψεων των Wikileaks για την Ελλάδα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Κ». Αντίδραση μάλλον αναμενόμενη, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να απαντήσει π. χ. αν ο κ. Θ. Πάγκαλος όντως πιστεύει ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός δεν κάνει για ηγέτης», αν ο κ. Χρυσοχοΐδης «υποψιάζεται ότι η Ελλάδα έχει γίνει βάση υποστήριξης της διεθνούς τρομοκρατίας» και αν ο κ. Παπανδρέου «λαϊκίζει αλλάζοντας διαρκώς τις θέσεις του».


01/02/2011

Παρέμβαση Δ.Ρέππα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1η Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε τέσσερα σημεία στάθηκε κυρίως στη σύντομη παρέμβασή του ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών της Περιφέρειας της Αττικής, μετά την κατάθεση των απόψεων των εμπλεκόμενων κοινωνιών φορέων, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Συγκεκριμένα, είπε:

συμβασιούχοι που ήταν συγκεντρωμένοι επι της οδού Ιπποκράτους έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στο πεζοδρόμιο έξω από τον Α. Πάγο βρίσκονται οι συμβασιούχοι - Νωρίτερα οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό.
'Ενταση επικράτησε λίγο μετά τις 11 όταν συμβασιούχοι που ήταν συγκεντρωμένοι επι της οδού Ιπποκράτους έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,
Στις 24 Μάρτη 2011 εκδικάζεται στην επιτροπή του άρθρου 15, σε δεύτερο βαθμό, η προσφυγή της εργοδοσίας της εταιρίας «Καταστήματα Τύπου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Papasotiriou Presspoint», ενάντια στον πρόεδρο του συνδικάτου μας συνάδελφο ΝΙΚΟ ΓΟΥΡΛΑ.
 Η εργοδοσία προσέφυγε στην επιτροπή γιατί ο συνάδελφος αρνήθηκε να δεχτεί την τρίτη κατά σειρά μετακίνηση του σε ένα χρόνο, σε χώρο απομακρυσμένο από τον κεντρικό χώρο του αεροδρόμιου, που στόχευε στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής του δράσης με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απομάκρυνση του τόσο από τον κύριο όγκο των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, αλλά και από την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στην εταιρία του.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αποδοχές: 2243€ Υπερωρίες: 2500€ Επάγγελμα: Σοφέρ Διευθ. Συμβούλου!

 Σε μια εποχή σκληρής λιτότητας και περικοπής μισθών όλος ο ελληνικός λαός στερείται… Όλος; Όχι ακριβώς! Για τους ημέτερους κρίση δεν υπάρχει, ούτε περικοπές, ούτε λιτότητα! Απόδειξη οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε από τη μισθοδοσία της ΕΘΕΛ και από την καρτέλα ενός οδηγού, ο οποίος εδώ και καιρό εκτελεί καθήκοντα σοφέρ του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου. Ο εν λόγω οδηγός, που ως σοφέρ δεν οδηγεί λεωφορείο αλλά τη διευθυντική μερσεντές, όπως μπορείτε να δείτε έχει βασικό μισθό 1660 ευρώ, ο οποίος με τα επιδόματα φτάνει στα 2243 ευρώ βασικές αποδοχές. Το ποσό αυτό αυτομάτως διπλασιάζεται από υπερωρίες που κυμαίνονται από 2072 ευρώ (Μάιος 2010) έως και 2756 (Ιούνιος 2010). Αποτέλεσμα, οι συνολικές αποδοχές του σοφέρ να υπερβαίνουν τα 4.000 ευρώ και καμιά φορά να πλησιάζουν και τα 5.000 το μήνα!




ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18.00


Ανακοίνωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Το νέο αντεργατικό Σύμφωνο για το Ευρώ και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνουν ότι στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι εργοδότες, επιδιώκουν τη διαρκή ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων. Σύμμαχοί τους οι καναλάρχες, οι μεγαλοεκδότες, τα καθεστωτικά και κοινοβουλευτικά κόμματα και ο υποταγμένος συνδικαλισμός.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

απεργιακό μέτωπο



  • Πανελλαδική απεργία των δικηγόρων

Την πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα έως τις 22 Μαρτίου 2011, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο.

  • 24ωρη απεργία στον ΟΤΕ
Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ, αντιδρώντας στις περικοπές που ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.



Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ-ΤΡΑΜ


ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Σ.Α.Π.
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
ΤΗΛ. 210. 41.19.965 – 210.41.79.482 ΤΗΛ. 6974844728
FAX: 210.41.26.322 FAX: 210.51.94.961
http//www.isap-union.gr E- mail selma@ametro.gr
E- mail: info@isap-union.gr koukis.xristos@gmail.com
ΤΗΛ.: 6943073972 sekelma@ametro.gr

15.03.2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17.03.2011

Σας γνωστοποιούμε ότι, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των Εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Συντονιστικού οργάνου, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 17.03.2011.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ανακοινωση προεδρου του ΜΕΤΡΟ


Ανακοίνωση Προέδρου


Μετά την αποκαλυπτική δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου: «Το κόμμα της εργατικής τάξης είμαστε εμείς και η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται σε εμάς ελέγχει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΕΣΕΒΕ», δήλωση η οποία σημαίνει ξεκάθαρα πως η παράταξή του ελέγχει όλη την εργατική τάξη, αποδεικνύεται περίτρανα πως αυτή η κυβέρνηση τελικά δεν εκπροσωπεί τον εντολέα της.
Φυσικά και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η παντελής σκόπιμη απουσία του προσκείμενου στο κυβερνών κόμμα εκλεγμένου μεγαλοσυνδικαλιστή Παναγόπουλου καθώς και των μικροσυνδικαλιστών της πασκε, οι οποίοι ανήμποροι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν το χρέος τους ακολουθούν γραμμή λιποταξίας από την σημερινή μάχη που δίνει η εργατική τάξη για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της.
Στη μάχη αυτή μια στείρα από προτάσεις και λύσεις αντιπολίτευση ακολουθεί την πεπατημένη οδό της δογματικής άρνησης παίζοντας ρόλο θεατή στο εργασιακό χάος που επικρατεί.