Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

κοινή παράταξη που συγκρότησαν η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΝ και στελέχη της ΠΑΣΚΕ



Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη η κοινή παράταξη που συγκρότησαν η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΝ και στελέχη της ΠΑΣΚΕ που αποχώρησαν. Προσέξτε τι δήλωσαν οι αποχωρήσαντες της ΠΑΣΚΕ για το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώστε ότι η Αυτόνομη Παρέμβαση εκπροσωπείται από τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ.
Και κυρίως διαβάστε την απαράδεκτη από κάθε άποψη διακήρυξη στην οποία κατέληξαν, η οποία επικοινωνεί και με τις προτάσεις Κολλά στηυν Αυγή για οργανωτικές αλλαγές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να διδαχτούμε από το γεγονός ότι δεν διστάζουν να ανοίξουν το θέμα της δομής.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

κοντρα στο ρευμα


Αντισταση ειναι  η καθημερινοτητα ενος ανθρωπου που κανει κινησεις εναντια:
  •  στο ρευμα της αδιαφοριας
  • της ιδιοτελειας,
  • του ωχαδερφισμου,
  • του κοινωνικου ρατσισμου.
Αντισταση ειναι  ο τροπος που μπορει να επιλεξει ενας ανθρωπος να ζησει,αρνουμενος να συμβιβαστει στα κοινωνικα πλαισια που του καθοριζουν τις αναγκες του.
Αντισταση ειναι να ζει καποιος ελευθερος μεσα στα δεσμα του,να μην υποταχθει στα σχεδια τους,να μην προσκυνησει,να μην ενταχθει,να μην συμφωνησει,να μην διαπραγματευθει,να ζησει στο περιθωριο κι απο εκει να δημιουργει ελπιδες,οραματα,διεξοδους.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ σχηματος Ε.Α.Σ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ

"οι εργατικοι αγωνες δεν καταστέλλονται, δεν φυλακίζονται"



Με άγρια βία απάντησαν σήμερα οι δυνάμεις καταστολής κατά των απεργών από τα
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Οι πραιτωριανοι της Τροικας των βιομηχανων και των τραπεζιτων ξυλοκοπησαν και προσήγαγαν πάνω από 100 απεργούς στη ΓΑΔΑ έξω από την οποία συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές και πλήθος συμπαραστατών απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.
Η  αθλια συγκυβέρνηση εδειξε το πραγματικο της πρόσωπο:

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση ΣΕΛΜΑ-ΜΕΤΡΟ


Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012


Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Σήμερα παρευρεθήκαμε στη σύσκεψη ομοσπονδιών και σωματείων μετά από πρόσκληση της ΓΣΕΕ, στην οποία κυριάρχησαν οι προτάσεις για επαναλαμβανόμενες απεργίες και αγώνα διαρκείας πριν την ανακοίνωση των μέτρων, απέναντι στην αγκυλωμένη πρόταση του ανώτερου τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου για απογευματινό συλλαλητήριο στις 8 του μήνα και κήρυξη Γενικής Απεργίας με την ανακοίνωση των μέτρων από την τρόικα εσωτερικού (κυβέρνηση).