Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Μεγάλοι εργατικοί αγώνες ενάντια των ιδιωτικοποιήσεων της λαϊκής περιουσίας και πως καθιερώθηκαν οι πορείες στην ΔΕΘ.
Τέτοιες μέρες , η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη της Νέας Δημοκρατίας , αποφάσισε αρχικά την απόλυση του 14% των εργαζομένων στην τότε ΕΑΣ και λίγες μέρες μετά (22 Ιούλη του 1992) την οριστική διάλυσή της . Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση και συγκάλεσαν Γενική Συνέλευση , στην οποία αποφάσισαν απεργία διαρκείας και περιφρούρηση των αμαξοστασίων.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016



Προς όλους τους εργαζόμενους των Αστικών Μεταφορών (εδω η ανακοινωση)
Συνάδελφοι - σσες,

Πέρασαν έξι χρόνια από τότε που εμείς οι εργάτες και ο λαός της χώρας μπήκαμε στην κόλαση των μνημονίων. Έξι χρόνια που σημαδεύτηκαν, απ’ τη μια με εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες και που απαντήθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις - εχθρούς του λαού, με βία και καταστολή, με κάθε λογής εξαπάτηση,με εκβιασμούς, με προβοκάτσιες, με κοινωνικό αυτοματισμό, με φασισμό και με τρομοκρατία, απ’ την άλλη.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Για μια φορά ακόμα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής  επιχειρούν να βγουν απ τις τρύπες τους  για να βρωμίσουν την κοινωνία και τους εργατικούς χώρους με το μίσος τους ,την μισαλλοδοξία τους και τον ρατσισμό τους.
Οι ίδιοι, που έχουν στραφεί ενάντια σε απεργούς, έχουν επιτεθεί σε χώρους αντίστασης και αγώνα και έχουν δολοφονήσει μετανάστες και αγωνιστές, επιχειρούν να «πλασαριστούν» σαν δήθεν αντισυστημικοί. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και τους χρησιμοποιούν πάντα ενάντια στον λαό και στους εργάτες.