Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ANAKOINΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


Συμπαρασταση στο ΣΕΛΜΑ και στον Αντωνη Σταματοπουλο.

Έκκληση προς τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ημ/νία Συνέλευσης:


Sun, 26/06/2011

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας στα ΔΣ των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα τα ΔΣ των Σωματείων Ηλεκτροδηγών ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ για την απόφασή τους, που έρχεται σε αντίθεση με αυτή των υπόλοιπων σωματείων στα ΜΜΜ και της πλειοψηφίας των συναδέλφων τους, να μην απεργήσουν στις 28 και 29 Ιουνίου.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ- ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ




Η Τετάρτη 15η Ιουνίου του σωτήριου έτους 2011 θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία των αγώνων του λαϊκού και εργατικού μας κινήματος.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ



Χαιρετίζουμε τη συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ανέργων στη σημερινές μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατακλύζουν όλες τις πλατείες της χώρας αποδεικνύοντας περίτρανα την πλήρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και της πολιτικής της στην εργαζόμενη πλειοψηφία, τη σαφή αδυναμία της να περάσει το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Στην Αθήνα οι απεργιακές πορείες κατέληξαν στο Σύνταγμα, όπου για εικοστή δεύτερη μέρα ο λαός της Αθήνας με την πολυήμερη παραμονή του απαιτεί:

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ....κυβερνηση , υπουργειο μεταφορων και διοικηση ΜΕΤΡΟ κλεινουν τον σταθμο στον Ευαγγελισμο


Πανικόβλητη η κυβέρνηση των Τροικανων και οι συνοδοιπόροι της (ΝΔ-ΛΑΟΣ) θέλοντας να σαμποταρουν την αυριανη διαμαρτυρία κλεινουν τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ στον Ευαγγελισμο σε μια υστατη προσπαθεια να εμποδισει τους εξεγερμένους πολιτες να μετακινηθουν για να συμμετασχουν στην πορεία. Ενω οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ επελεξαν αυριο να εργαστουν και να απεργήσουν μια αλλη μερα ωστε να εξυπηρετήσουν τους πολιτες να εκφρασουν την αντιθεσή τους στο ξεπουλημα της χώρας , η πολιτική ηγεσία με φασιστικο τρόπο αποφάσισε να εμποδίσει την προσέλευση διαδηλωτων κλείνοντας σταθμους του ΜΕΤΡΟ.
η ΕΑΣ , ανταποκρίνεται στην εκκληση του προέδρου των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ Αντώνη Σταματόπουλου και :

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

15 Ιούνη: Όλοι στην Απεργία - όλοι στους δρόμους και το Σύνταγμα


Οι τεράστιες συγκεντρώσεις στις πλατείες που συνεχίζονται για σχεδόν τρεις εβδομάδες, οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη, οι πολύμορφες διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες της πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικας, ένα πράγμα δείχνουν. Ότι είναι γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι θα περάσει το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» οριστικού σφαγιασμού των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κυριακή στις 12 του Ιούνη και ώρα 11:00 στην Γεωπονική





Η ΕΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους την Κυριακή στις 12 του Ιούνη και ώρα 11:00 στην Γεωπονική ( Ιερά Οδός) στην εκδήλωση με θέμα:

«η κρίση και η απάντηση: Υπάρχει εργατική απάντηση στην κρίση;»

Θα μιλήσουν:

Δημήτρης Καζάκης

οικονομολόγος αναλυτής

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΛΜΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ


Συνάδελφοι,


Στο συντονιστικό των μεταφορών παλαιότερα είχαμε θέσει κάποιες κόκκινες γραμμές σχετικά με την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών, τις υποχρεωτικές μετατάξεις, τις μονομερείς μετακινήσεις και την διατήρηση των ΣΣΕ....

o Δημητρης Καζακης μιλαει με τους εργαζόμενους στις μεταφορες την Κυριακή 12 Ιουνη στην Γεωπονικη

«η κρίση και η απάντηση: Υπάρχει εργατική απάντηση στην κρίση;»






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάδελφοι στην ΕΘΕΛ, Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες,

Ζούμε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την τρόικα κατεδαφίζουν και διαλύουν δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες.