Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

η εργατική πρωτομαγιά δεν ειναι αργία ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

1η Μάη αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης

Η φετινή εργατική πρωτομαγιά γίνεται μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της βάρβαρης επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, «εκπνοής» των συλλογικών συμβάσεων, μπροστά από τα νέα μέτρα μείωσης μισθών που έχουν αποφασίσει και προαναγγείλλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΕΕ-ΔΝΤ. Αλλά και 5 μόλις μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μάη και 2 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο.



Για όλους αυτούς τους λόγους, η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει έναν μαζικό, ταξικό σταθμό ανασυγκρότησης και μάχης του εργατικού κινήματος. Μια νέα αρχή αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης. Όχι μια εθιμοτυπική φιέστα, όχι μια «υποχρέωση», όχι μια «προεκλογική» συγκέντρωση.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων ανέργων, που διοργανώνουν ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Μουσείο, την Τρίτη στις 10.30 π.μ. Συγκέντρωση μάχης, ανυπακοής και αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, με ομιλητές και οργανωτές τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ήδη σε πολλά πρωτοβάθμια σωματεία έχει προταθεί η συμμετοχή στην συγκέντρωση του Μουσείου και αναμένονται αποφάσεις από μια σειρά συνδικάτα και συλλογικότητες που συνεδριάζουν τις επόμενες μέρες.

Σε αντίθεση με την φιέστα του κυβερνητικού και υποταγμένου συνδικαλισμού που θα διοργανώσει τη γνωστή συναυλία των ΕΚΑ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Πλ. Κοτζιά.