Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

απεργιακό μέτωπο



  • Πανελλαδική απεργία των δικηγόρων

Την πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα έως τις 22 Μαρτίου 2011, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο.

  • 24ωρη απεργία στον ΟΤΕ
Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ, αντιδρώντας στις περικοπές που ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.



  • Αντάρτικο για τα σχολεία

Οι καταλήψεις και οι αποχές από τα μαθήματα, εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια. Από την Κοζάνη, γενέτειρα της υπουργού Παιδείας, έως την Κρήτη και τα ακριτικά νησιά. Ορισμένα, μάλιστα, σχολεία ανακοινώνουν ότι δεν θα ανοίξουν αν δεν αποσυρθούν οι σχετικές αποφάσεις συγχώνευσης. Ενδεικτικό παράδειγμα, οι 500 μαθητές έξι σχολικών μονάδων του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού Κατερίνης που καλούνται να συγχωνευθούν με το Γενικό Λύκειο του Αιγινίου. Την απόφαση έλαβαν από κοινού το δημοτικό συμβούλιο της Κοινότητας Κολινδρού και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.
  • 24ωρη, εκτός των λεωφορείων
    Ολα τα σωματεία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, εκτός από την ΕΘΕΛ, που για ακόμη μια φορά το τελευταίο διάστημα δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Ετσι, το Λεκανοπέδιο θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ και τραμ αύριο Πέμπτη, με τους εργαζομένους να αντιδρούν στο νόμο για τις αστικές συγκοινωνίες, τις μετατάξεις, την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιακών φορέων και τις αυξήσεις στα εισιτήρια.