Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ανακοινωση προεδρου του ΜΕΤΡΟ


Ανακοίνωση Προέδρου


Μετά την αποκαλυπτική δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου: «Το κόμμα της εργατικής τάξης είμαστε εμείς και η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται σε εμάς ελέγχει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΕΣΕΒΕ», δήλωση η οποία σημαίνει ξεκάθαρα πως η παράταξή του ελέγχει όλη την εργατική τάξη, αποδεικνύεται περίτρανα πως αυτή η κυβέρνηση τελικά δεν εκπροσωπεί τον εντολέα της.
Φυσικά και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η παντελής σκόπιμη απουσία του προσκείμενου στο κυβερνών κόμμα εκλεγμένου μεγαλοσυνδικαλιστή Παναγόπουλου καθώς και των μικροσυνδικαλιστών της πασκε, οι οποίοι ανήμποροι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν το χρέος τους ακολουθούν γραμμή λιποταξίας από την σημερινή μάχη που δίνει η εργατική τάξη για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της.
Στη μάχη αυτή μια στείρα από προτάσεις και λύσεις αντιπολίτευση ακολουθεί την πεπατημένη οδό της δογματικής άρνησης παίζοντας ρόλο θεατή στο εργασιακό χάος που επικρατεί.

Συνάδελφοι, το 3ο μνημόνιο είναι στη πόρτα μας και θα σημάνει νέες περικοπές μισθών και επιδομάτων καθώς επίσης προετοιμάζεται και η είσοδος του 4ου μνημονίου. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίσαμε στις εκλογές ένα είναι σίγουρο: Εμείς είμαστε η εργατική τάξη όποιον και αν εκλέξαμε να μας εκπροσωπεί και αφού οι κυβερνώντες μας έριξαν μέσα στο φέρετρο, η αντίσταση είναι ο μόνος τρόπος για να μην τους αφήσουμε να κλείσουν και το καπάκι.

Δυστυχώς απεδείχθη πως κάθε διάλογος ήταν προσχηματικός και άκαρπος. Μας ζητάνε να κατανοήσουμε την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν δίνοντάς μας ως ανταμοιβή ημερομισθίου μια κούπα ρύζι. Καλούμαστε να επιλέξουμε: την συναίνεση στην ολοκληρωτική εξαθλίωσή μας ή την συνέχεια του αγώνα με οποιοδήποτε τίμημα.

Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και μόνο με πόλεμο μπορούμε να απαντήσουμε.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Πρόεδρος ΣΕΛΜΑ

Αντώνης Σταματόπουλος