Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011



ΩΣ ΕΔΩ – ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ!

Με ομοβροντία μέτρων απίστευτης αγριότητας, η κυβέρνηση και η Τρόικα, με τη συναίνεση από τα ΜΜΕ και από ό,τι πιο αντεργατικό και αντιδραστικό κυκλοφορεί στην πολιτική «πιάτσα», οδηγούν τους εργαζόμενους, το λαό, τους νέους όχι μόνο στην πτώχευση και την χρεοκοπία αλλά κυριολεκτικά στην εξαθλίωση και την εξόντωση.

Κάθε μέρα μας εξαγγέλλουν ένα καινούριο μέτρο: νέα φορο-ληστεία με μείωση αφορολόγητου και κατάργηση φοροαπαλλαγών, χαράτσια, ενιαίο μισθολόγιο που σημαίνει νέα μείωση μισθών και για μας, χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, δολοφονικός προϋπολογισμός με εξαφάνιση δημόσιων δαπανών για παιδεία - υγεία, κατάργηση κλαδικών συμβάσεων, κατάργηση δημόσιας παιδείας σε σχολεία και πανεπιστήμια..

Κι ο λαός που βγαίνει στους δρόμους έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με τη σύγχρονη χούντα που έχει επιβληθεί, με τα ΜΑΤ να πνίγουν στα δακρυγόνα κάθε κινητοποίηση..

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αν δεν θέλουμε να ζήσουμε σαν δούλοι, αν θέλουμε να μπορούμε να κοιτάμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας στα μάτια, μία μόνο μπορεί να είναι η απάντησή μας: ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΟΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ, για το χρέος τους, το Ευρώ τους, τα κεφάλαια και τα κέρδη τους. Είμαστε εργαζόμενοι που παράγουμε τον πλούτο. Έχουμε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας, όχι να μας τσαλαπατά αυτή η σύγχρονη χούντα. Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, θέλουμε να έχουμε δημόσια, δωρεάν, ποιοτική παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, κοινωνική ασφάλιση. Σ’ αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, να τους πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να σώσουμε τις τράπεζες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ διαρκώς μας ξεπουλάνε βάζουν πλάτες στο να περάσουν τα μέτρα και η κυβερνητική πολιτική. Η ηγεσία του σωματείου της ΕΘΕΛ ακολουθούσε τον ίδιο δρόμο. Μπροστά σε αυτό τον οδοστρωτήρα δεν μπορούμε να βαδίζουμε όπως πριν. Εδώ και τώρα:

 να προχωρήσουμε σε έναν πολύμορφο αγώνα διαρκείας με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις.

 Να εκλέξουμε επιτροπή αγώνα από κάθε Γ. Συνέλευση σε κάθε αμαξοστάσιο. που θα οργανώσει τον αγώνα μας.

 Να συντονιστούμε με πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες, να κάνουμε κοινό μέτωπο ενάντια στην εφεδρεία και όλα τα κυβερνητικά μέτρα. Κανείς κλάδος μόνος του δεν μπορεί να νικήσει, κανείς δεν θα εξαιρεθεί όπως διαδίδουν οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ..

 Να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός απεργιακού, μαζικού, κινήματος ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, για να φύγει η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση με αυτή την πολιτική.


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους.

ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

ΕΑΣ ΕΘΕΛ