Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

η ΔΗΜΑΡ συζητά και τις ιδιωτικοποιήσεις




«Τα επτά σημεία που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ, διαμορφώθηκαν με μεγάλη προσοχή και μετά από τις επαφές του Φώτη Κουβέλη με ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες, θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστική η πρότασή μας,
 με ένα όρο, να δείξουμε ότι είμαστε σοβαροί και το πολιτικό σύστημα αξιόπιστο» είπε ο Νίκος Τσούκαλης στο Real fm και την Κάτια Μακρή.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι: «Στις υπηρεσίες πρωτοκόλλου στη χώρα υπηρετούν 25.000 υπάλληλοι όταν στη Γαλλία υπηρετούν 5.000» δίνοντας ένα παράδειγμα για την ανάγκη των υποχρεωτικών μετατάξεων που όπως είπε «αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια».
Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων υποστήριξε ότι «όλα έχουν τεθεί υπό διαβούλευση και θα προσδιοριστούν στις προγραμματικές δηλώσεις, η θέση μας είναι ότι θα είμαστε κάθετοι στην ιδιοκτησία των υποδομών, είναι υπό συζήτηση η διαδικασία μακροχρόνιας παραχώρησης. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, τα κρατικά λαχεία και άλλες υπηρεσίες είναι κάτι το οποίο το συζητάμε. Δεν είμαστε δογματικά προσηλωμένοι στην κρατική ιδιοκτησία».