Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

τα 120.000 ευρώ που πέταξαν απο το κόμιστρο.

Ερωτηματικά προκαλεί το κρούσμα υπεξαίρεσης περίπου 120.000 ευρώ, τα οποία προέρχονταν από τις εισπράξεις κομίστρων των αστικών λεωφορείων της Αθήνας (ΕΘΕΛ).



Η διάρρηξη έγινε στα γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά αργά το απόγευμα της Κυριακής, ενώ, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, ένοχος φέρεται να είναι πρώην τμηματάρχης κομίστρου, ο οποίος μάλιστα, κατά πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν από την Αστυνομία, έχει ομολογήσει την πράξη του τα ξημερώματα της Τρίτης ύστερα από πολύωρη εξέταση στην Ασφάλεια.

Χθες, πάντως, ο συγκεκριμένος υπάλληλος, όπως επιβεβαίωσε στο «Εθνος» και η διοίκηση της εταιρείας, προσήλθε κανονικά στην εργασία του. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο εν λόγω είχε απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο αμαξοστάσιο και είχε μετατεθεί διατηρώντας τον ίδιο βαθμό σε αυτό του Βοτανικού πριν από περίπου είκοσι ημέρες, κανείς δεν του είχε πάρει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, τον οποίο μόνο αυτός ήταν σε θέση να γνωρίζει. Παράλληλα, όπως επισημαίνουν εργαζόμενοι στην εταιρεία, ουδείς είχε φροντίσει να αλλάξει τον συγκεκριμένο κωδικό για λόγους ασφαλείας.«Η διοίκηση έχει δικαίωμα να προβαίνει σε κυκλική εναλλαγή των εργαζομένων από αμαξοστάσιο σε αμαξοστάσιο», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΕΛ, Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος. Υποστηρίζει επίσης ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε ακόμα στα χέρια του τους κωδικούς, επειδή «ο αντικαταστάτης του δεν είχε αναλάβει πλήρως ακόμα, καθώς είναι χρονοβόρα η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής σ’ αυτές τις θέσεις».

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΕΛ, πάντως, συμπληρώνει ότι έως χθες δεν είχε καμία πρόσθετη πληροφορία, καθώς η έρευνα σχετικά με το περιστατικό βρισκόταν στο στάδιο της προανάκρισης.

Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

απο το ΕΘΝΟΣ