Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Τα ψέματα των συνδικαλιστών και παπαγάλων της ΠΑΣΚΕ

Φρόντισαν να διαδώσουν με τα παπαγαλάκια τους ότι η στάση εργασίας στις 27 του Μαη  έγινε για να στηρίξει –λέει- το προεδρείο τους Μπαστάνη , Κακανέ και Μανίκα , γιατί κλήθηκαν σε απολογία από την Διοίκηση της ΕΘΕΛ για ανακοίνωση που μοίρασε η Ε.Α.Σ.

Στην ανακοίνωση όμως που μοίρασαν την ίδια μέρα έλεγαν διαφορετικά πράγματα από αυτά που σας σέρβιραν τα παπαγαλάκια. Τί έλεγαν;

Ότι το προεδρείο κάνει την στάση , παρασυρόμενο από την επαναστατικότητα της ΔΑΣ , γιατί τα βρήκε μπαστούνια με την νέα Διοίκηση της εταιρείας (το γλείψιμο πού λέγαμε) επειδή χάνει τους μηχανισμούς πολλών χρόνων ….

Σημείωση: Εδώ επιβεβαιώνουν ΜΟΝΟΙ τους αυτό που λέμε , ότι «γλύφοντας ,έρποντας και λασπολογώντας» προσπαθούν να διαχειριστούν θέσεις και γραφεία κίνησης με μοναδικό στόχο την χειραγώγηση των εργαζομένων.

Αν και όπως όλοι ξέρουμε συνάδελφοι , τα έξη χρόνια της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα η ΠΑΣΚΕ. Πότε γλύφοντας τον Κανελλόπουλο (αυτόν που έφυγε νύχτα) , πότε κατηγορώντας εργαζόμενους και στηρίζοντας στα κανάλια τον Αραμπατσάκο (θυμάστε τότε με τις φωτιές) βόλευε κάποιους κολλητούς…

Τι «ξέχασαν» να σας πουν;;;

• Ότι η κλήση δόθηκε ένα μήνα νωρίτερα και μέχρι την στάση στις 27 του Μάη μεσολάβησαν άλλη μια στάση και μία 24ωρη. Το ερώτημα είναι :

γιατί δεν μας στήριξε τότε το προεδρείο και όλοι μας θυμήθηκαν ένα μήνα μετά;

• Ότι η Ε.Α.Σ ήδη είχε κάνει εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Διευθύνοντα ,την οποία κοινοποίησε και στους εξής: α)κ. Εισαγγελέα πλημ/κών Αθηνών β)Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης γ) υπουργό Εργασίας δ) ΕΚΑ ε) ΓΣΕΕ , εκτός από το Συνδικάτο.

• Ότι στην μόνη σοβαρή θέση για το θέμα που συμφωνούμε είναι η θέση της ΔΑΣ - που μας την ανάφερε και προφορικά- και που είναι : γραπτή καταγγελία προς την διοίκηση της ΕΘΕΛ για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τίποτα παραπέρα.

• Ότι ΔΕΝ ζητήσαμε ποτέ ,την στήριξη ούτε του προεδρείου ούτε της ΠΑΣΚΕ .

• Ότι ήδη το θέμα της παράνομης κλήτευσης το έχει αναλάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη κατόπιν αγωγών και μηνύσεων που κάναμε ΕΜΕΙΣ προς την Διοίκηση.

• Ότι μπορούμε να υπερασπίσουμε μόνοι μας τις απόψεις , θέσεις και ιδέες μας.

• Αντί λοιπόν αυτοί οι θλιβεροί και μίζεροι συνδικαλιστές , να πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις του κλάδου κατά των μέτρων, είναι μόνιμα απόντες!


• Αντί να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους, παρασκηνιακά προσπαθούν να τους αποτρέψουν από κινητοποιήσεις!

• Αντί να μπουν μπροστά στις πορείες , μπαίνουν μπροστά από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ , για να τον προστατέψουν κι από άλλα γιαουρτώματα!

Η Ε.Α.Σ. τους λέει όμως ότι λάθος εκτίμηση έκαναν!!!!!!!


• Δεν θα αφήσουμε κανέναν κομματικοδίαιτο ,μίζερο και κακομοίρη συνδικαλιστή, να παίξει αυτή την εποχή με την ενότητα των εργαζομένων.

• Τα «παπαγαλάκια» θα ξεμπροστιάζονται και θα πηγαίνουν εκεί που τους αρμόζει: στο περιθώριο.