Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η εξέγερση των εργατών

Η Γενική Συνέλευση στις 31 του Γενάρη σημάδεψε μια για πάντα τα συνδικαλιστικά δρώμενα στην ΕΘΕΛ.
Θυμίζοντας τα αγωνιστικά χρόνια της ΕΑΣ, οι εργαζόμενοι έδειξαν οτι μπορούν να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, παρακάμπτοντας τη συνδικαλιστική τους ηγεσία που ετοιμάζονταν για παράδωση στην κυβέρνηση και στην Τρόικα.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ πρέπει να γίνουν παράδειγμα σ' όλο το εργατικό κίνημα, το οποίο οδηγείται απο ήττα σε ήττα χάριν των εκπροσώπων του κυβερνητικού, συμβιβασμένου και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.
Η νίκη των εργαζομένων στη Γενική Συνέλευση απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης και συνδικαλιστών, ήρθε ως εξής: Προτειναν και εξέλεξαν δικό τους πρόεδρο αντί του υποψηφίου που πρότεινε η ΠΑΣΚΕ.
Αυτή η ανατροπή είχε σαν αποτέλεσμα, πέρα απο τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, για πρώτη φορά να μιλήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για συνέχιση του αγώνα δεκάδες εργαζόμενοι.
Έτσι ήρθε η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη για τους εργαζόμενους, δηλαδή καταψηφίστηκε η κοινή πρόταση των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) -  Σύνδεσμου Οδηγών και να ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία η πρόταση που συνδιαμορφώθηκε απο την ΕΑΣ, ΑΠ και ανεξάρτητους εργαζόμενους.

Η πρόταση της ανίερης τετραμερούς συμμαχίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΠΑΜΕ - ΣΟ στόχευε βασικά στην αποκλιμάκωση και στο ξεπούλημα του αγώνα των εργαζομένων. Η ανίερη συμμαχία, την ώρα που η κυβέρνηση μπαίνει στην τελική ευθεία για την ψήφιση του νομοσχεδίου, αντί να κλιμακώσει τον αγώνα πρότεινε μόνο στάσεις εργασίας και συνέλευση μετα απο 15 μέρες όταν θα έχει ήδη ψηφιστεί το νομοσχέδιο, κάτι που ισοδυναμούσε με ξεφούσκωμα και κλείσιμο των κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι ομως τους χάλασαν τα σχέδια, υιοθετώντας το κλείσιμο της ομιλίας του εκπροσώπου της ΕΑΣ:
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !!!