Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία..ΚΑΛΕΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
καταγγέλουμε το προεδρείο του συνδικάτου για την μη εφαρμoγή της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.
Οι "κύριοι" του προεδρείου, προφανώς, εκτελώντας τις εντολές της κυβέρνησης των τροικανών και του ΔΝΤ, του υπουργείου μεταφορών και της εργοδοσίας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων για συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια του κατάπτυστου νόμου για τις μεταφορές, ενάντια στις βάρβαρες περικοπές των μισθών, ενάντια της ιδιωτικοποίησης, ενάντια του μνημονίου που ξεπουλάει τη χώρα μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΡ ΓΙΑ ΕΘΕΛ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) χαιρετίζει τον ηρωϊκό αγώνα διαρκείας των εργαζομένων της ΕΘΕΛ και γενικότερα των μέσων μαζικής μεταφοράς ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και τη σφαγή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Αψηφώντας την προσπάθεια ποινικοποίησης των απεργιών από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις, καταργώντας στην πράξη την τρομοκρατία του «ο νόμος ψηφίστηκε, τώρα μέσα τα κεφάλια», δείχνουν το δρόμο της ανυπακοής και απειθαρχίας απέναντι στο μαύρο μέτωπο ΕΕ - ΔΝΤ - κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και όλου του αστικού πολιτικού συστήματος που στηρίζει αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Ταυτόχρονα με τη σαφή τοποθέτησή τους ενάντια στις αυξήσεις στα εισιτήρια, την αμέριστη υποστήριξή τους στα κινήματα «δεν πληρώνω το χαράτσι», το συντονισμό του αγώνα τους με τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών, τσαλάκωσαν τη βρώμικη επίθεση της κυβέρνησης και των μεγαλοδημοσιογράφων για «συντεχνίες βολεμένων που δρουν ενάντια στο κοινωνικό συμφέρον».

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΟ



Σεπόλια: 24/02/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Εργαζόμενοι του Μετρό έζησαν εχθές πρωτόγνωρες καταστάσεις από τις κινήσεις της Αστυνομίας η οποία χρησιμοποίησε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς για να παίξει κλεφτοπόλεμο και να δημιουργήσει εντάσεις έξω από το σταθμό του Συντάγματος.
Καταγγέλλουμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας γιατί χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος μετακίνησε δύο διμοιρίες των ματ από τον σταθμό της Ομόνοιας στο σταθμό του Συντάγματος σε ώρα λειτουργίας. Όχι μόνο μετακινήθηκαν αλλά απέκλεισαν τις εισόδους του σταθμού απαγορεύοντας σε επιβάτες και εργαζόμενους να εισέλθουν και να εξέλθουν από αυτόν.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία 23 Φλεβαρη: να συναντηθούν οι αγώνες και η οργή σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής

Σε σοβαρή μάχη συνολικής εργατικής αντεπίθεσης πρέπει και μπορεί να μετατραπεί η πανεργατική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου. Ανάγκη να συναντηθούν οι σοβαροί και μαχητικοί αγώνες στην υγεία, τις συγκοινωνίες, την Κερατέα, οι μετανάστες απεργοί πείνας, το κίνημα της ανυπακοής και του «δεν πληρώνω» και όλη η οργή και αγανάκτηση των εργαζόμενων σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής της σκληρής αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Απεργιακή Συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, 23/2 στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο (Πατησίων)


Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΑΣ



συνάδελφε , εργαζόμενε ,
συμπολίτη , συντροφε , συναγωνιστη
θελουμε μεσα απο αυτο το κειμενο να καταγγειλουμε την φασιστικη κυβέρνηση του ΔΝΤ , το υπουργείο μεταφορών και την Διοικηση της ΕΘΕΛ γιατι εδωσαν εντολη στα Γραφεία Κινησης να ΜΕΙΩΣΟΥΝ για το ερχομενο τριήμερο  το συγκοινωνιακό έργο κατά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25% με μοναδικό σκοπό και στόχο να ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ οι επιβάτες και να στραφουν εναντίον των οδηγών της ΕΘΕΛ οι οποίοι ως γνωστόν παρέκαμψαν στην Γενικη Συνέλευση την πρόταση της ξεπουλημένης συνδικαλιστικης γραφειοκρατείας και αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων με αιτημα την ανάκληση του καταπτυστου νόμου που:
  • ιδιωτικοποιει τις αστικές μεταφορές
  • αυξάνει το εισητηριο
  • μειωνει το ηδη μειωμένο συγκοινωνιακό έργο
Ο αγώνας των οδηγών της ΕΘΕΛ δεν είναι μονο δικός μας.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ !!!!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αυτοί ξεπουλάνε! Εμείς Απεργούμε!

Παρα την προσπάθεια του μειοψηφικου και μειοδοτικου προεδρείου να σπάσουν την αντισταση των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ  , με παυση των κινητοποιήσεων ,η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την συνέχισή τους -αν και ψηφιστηκε χθες το καταπτυστο νομοσχεδιο για τις μεταφορές- χαλωντας τα σχεδια της κυβέρνησης  , του υπουργείου και της ΠΑΣΚΕ για αποκλιμάκωση. Ειναι ισως η πρώτη φορά που εργαζόμενοι στην χώρα μας , ψήφισαν συνεχιση κινητοποιήσεων μετα την ψηφιση νόμου.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

τι θέλει να πει ο ποιητης Ρέππας;;;;;;




Παρέμβαση Δ.Ρέππα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1η Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε τέσσερα σημεία στάθηκε κυρίως στη σύντομη παρέμβασή του ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών της Περιφέρειας της Αττικής, μετά την κατάθεση των απόψεων των εμπλεκόμενων κοινωνιών φορέων, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Συγκεκριμένα, είπε:

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

δεν πληρωνω αυτα που κλεψατε

τρομοκρατημένη η κυβέρνηση απο την τεράστια ανταποκριση των πολιτων στις δράσεις εκατοντάδων συλλογικοτήτων , ομαδων και οργανώσεων για να μην πληρώνουν εισιτήριο στα μέσα λαικής(μαζικής) μεταφοράς , ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ τους γνωστους αλήτες της δημοσιογραφικης αριστοκρατίας , σε μια προσπάθεια συκοφαντησης του μαζικου κινήματος....Κλασικο παράδειγμα , οπως θα δειτε στο βίντεο οι Λυριτζής και Οικονόμου που ακόμα δεν μάθαμε με ποσα φραγκάκια αμοίβονταν απο την κρατική τηλεόραση.....
Oι θλιβεροί δημοσιογράφοι - υπάλληλοι της κυβέρνησης .Αν κάποιοι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι νομίζουν ότι η οργή του κόσμου θα αγγίξει μόνο τους υπουργούς, είναι βαθιά νυχτωμένοι !!!







 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΛΜΑ (Σωματείο ΜΕΤΡΟ)


 ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς : Τη Συντονιστική Επιτροπή Αστικών Συγκοινωνιών
Από : Σταματόπουλο Αντώνη – Πρόεδρο ΔΣ ΣΕΛΜΑ
Ημερ. : 03/02/2011
Συνάδελφοι,

Οι Απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες το τελευταίο διάστημα, ήταν μεγαλειώδεις και άνευ προηγουμένου. Εκφράσαμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση η οποία κάνει τα πάντα για να αλωθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που αποκτήσαμε με αγώνες ετών.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η εξέγερση των εργατών

Η Γενική Συνέλευση στις 31 του Γενάρη σημάδεψε μια για πάντα τα συνδικαλιστικά δρώμενα στην ΕΘΕΛ.
Θυμίζοντας τα αγωνιστικά χρόνια της ΕΑΣ, οι εργαζόμενοι έδειξαν οτι μπορούν να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, παρακάμπτοντας τη συνδικαλιστική τους ηγεσία που ετοιμάζονταν για παράδωση στην κυβέρνηση και στην Τρόικα.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ πρέπει να γίνουν παράδειγμα σ' όλο το εργατικό κίνημα, το οποίο οδηγείται απο ήττα σε ήττα χάριν των εκπροσώπων του κυβερνητικού, συμβιβασμένου και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.
Η νίκη των εργαζομένων στη Γενική Συνέλευση απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης και συνδικαλιστών, ήρθε ως εξής: Προτειναν και εξέλεξαν δικό τους πρόεδρο αντί του υποψηφίου που πρότεινε η ΠΑΣΚΕ.
Αυτή η ανατροπή είχε σαν αποτέλεσμα, πέρα απο τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, για πρώτη φορά να μιλήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για συνέχιση του αγώνα δεκάδες εργαζόμενοι.
Έτσι ήρθε η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη για τους εργαζόμενους, δηλαδή καταψηφίστηκε η κοινή πρόταση των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) -  Σύνδεσμου Οδηγών και να ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία η πρόταση που συνδιαμορφώθηκε απο την ΕΑΣ, ΑΠ και ανεξάρτητους εργαζόμενους.